Alerji̇k Astım Nedi̇r? Nasıl Tedavi̇ Edi̇li̇r?

Allergos Alerji Kliniğinde uzmanlarımız hem yetişkin hem de çocuk astım hastalarına hizmet vermektedir. Uzmanlarımız astımınızın sadece dikkatli bir şekilde değerlendirilmesini yapmakla kalmayacak, aynı zamanda sizi hızla rahatlatacak bir astım tedavisi önerecek, sizinle birlikte astımınızı kötüleştiren nedenlerini tek tek gözden geçirerek, size uygun bir astım planı önereceklerdir. 

Astım, akciğerlerin ve hava yolunun kronik inflamatuar bir hastalığıdır. Ataklar halinde hırıltı, göğüste sıkışma hissi, öksürük ve nefes darlığına yol açar. Ataklar arasında hasta normaldir  ancak sık geçirilen ataklar hava yolu duvarlarının kalıcı kalınlaşmasına neden olur bu durumda kronik nefes darlığı ile sonuçlanabilir. Bu nedenle astımın erken tanınması ve uygun şekilde tedavi ve takibi büyük önem taşır.

Astım oldukça sık görülen kronik bir hastalık olup hastaların yaklaşık üçte birini çocuk hastalar oluşturur. Astım hastalarında bulgulara neden olan başlıca etkenler; alerjenler, hava kirliliği, sigara dumanı, keskin kokular, iritan kimyasallar, hava değişiklikleri, solunum yolu enfeksiyonları, egzersizdir. Bazı hastalar üzüldüklerinde, bazılarıysa kahkaha ile gülerken astımın tetiklendiğini bilirler. Bu tür tetikleyicilerin tanınması, erken teşhis ve astım tedavisi, hastaların normal, bir yaşam sürmesine izin verir. Astımı olduğu halde uygun yaklaşım ve tedavi ile olimpiyat madalyası kazanmış pek çok ünlü sporcu bulunmaktadır. Allergos Alerji Kliniğinde uzmanlarımız modern tıptaki en son gelişmeler eşliğinde  yılların deneyimiyle birlikte astım hastalarına hizmet sunmaktadır. 

Hastaları değerlendirirken öykü, fizik muayene, solunum fonksiyon testi, alerjen tetikleyicilerin saptanması için deri testleri eşliğinde  her hasta için kişiselleştirilmiş bir astım önleme ve yönetim planı yapılmaktadır.

Allergos Alerji Kliniğinde uzmanlarımız alerji ve astım tedavisinde her zaman en son gelişmeleri takip ederek hastaya özel kişisel tedavi düzenleyerek gereken hastalara allerjen immunoterapisi biyolojik astım ilaçları da  (Xolair (Omalizumab) ve Nucala (Mepolizumab))uygulanmaktadır.

Allergos Alerji Kliniğinde uzmanlarımızın yardımıyla, siz de astımınızın uzmanı olacak ve normal bir yaşam sürdüreceksiniz.

Alerjik astım, görünmez bir zincir gibi nefesini daraltır, ama doğru tedavi ile hayatını sınırlamaz.